Yhteystiedot

Tmi. Heikkisen haka

Heikkisentie 19
90480 Hailuoto
puh. 040-83 45 806 Saara Isola

sähköposti
heikkisenhaka@kolumbus.fi

Y-tunnus 2084666-0 katso myös facebook Mustajalan aitta ja Tmi Heikkisen haka

Tarkemmat yhteystiedot

Islanninhevosratsastusta

Aikuisten ratsastuksen aloituspaketti

Sisältää 5 ratsastuskertaa . Tavoitteena hevosia pelkäämätön ratsastaja, joka osaa ratsastaa itsenäisesti kentällä . Kokonaiskesto 1,5 tuntia kerrallaan, sisältäen hevosten hoitamisen satuloimisen ja talutusharjoitukset.  Tunnilla max 2 ratsastajaa, ratsastajan painoraja 90kg . Hinta 175 e .

Lasten ratsastuksen aloituspaketti

Sisältää 5 ratsastuskertaa. Tavoitteena hevosia pelkäämätön ratsastaja, myös hevosten hoito kuuluu opittaviin asioihin. Taluttajat tarvittaessa. Kokonaiskesto 1,5 tuntia. Tunnilla max 2 ratsastajaa. Hinta 175e.

Mustajalan tallin 1/2 päivää

Oletko aina halunnut puuhailla hevosten kanssa ,mutta et varsinaisesti ratsastaa? Nyt mahdollista meillä : Tallitöitä, hevosten ja muiden eläinten hoitamista, talutusharjoituksia ja hevosten kanssa maasta käsin opettamista ym. ajankohtaista toimintaa. Minimi 2 max 5 henkilöä. Aika 9 - 13.00. Ikäraja 10v, nuoremmilla huoltaja mukana. Omat eväät. Hinta 40 e /henkilö.

Patikkaretket

Haluatko lähteä patikkaretkelle, hevosten kanssa? Mukaan otetaan 1-2 hevosta satulalaukkuineen, kantamaan eväät ja vaikkapa väsähtänyt kulkija. Retkien suunta esim. retkeilyreitistö tai mikä tahansa muukin suunta käy.  Opas kaupan päälle. Hinta 1/2 päivää (4h) 70e, koko päivä (8h) 140e.

Maastoretket

Maastoretket lähtevät tallilta, ratsastusaika vaihtelee ryhmän tason mukaan. Esimerkiksi 2 tunnin ratsastuksella voi mennä vähän yli tai vähän alle kaksi tuntia, riippuen siitä mitä askellajeja mennään.

- 1  tunti ( noin 5 km ), sopii islannihevosiin tutustumiseen ja vähän ratsastaneille. Hinta 40e/ ratsastaja

- 1,5 tuntia ( noin 8km) , sopii vähemmän ratsastaneillekkin, jolloin tehdään lenkki lähempänä tallia. Enemmän ratsastaneille tämä sopii vauhtimaastoksi. Hinta 50e/ratsastaja.

-  2 tuntia ( noin 11km), sopii vauhdikkaampaan menoon tottuneille, ratsastajilla mielellään jo kokemusta laukastakin.Hinta 65e/ratsastaja.

-  3 tuntia (noin 15km), sopii ratsastajille jotka hallitsevat hevoset kaikissa askellajeissa . Hinta 80e/ratsastaja

Eväät mukaan 8e/henkilö tai omat eväät myös mahdollista ottaa mukaan. Kahden tunnin ja kolmen tunnin retket voidaan tehdä siis myös eväsretkinä, jolloin eväiden syönti lisää kokonaisaikaa noin 1/2 tuntia. Eväät syödään maastossa `kannon nokassa´.

Kokopäivä maastoretket

Koko päivän retkien kesto on noin 6 tuntia, aika sisältää eväiden nauttimisen ja hevosten laittamisen ratsastuskuntoon. Pitkiä koko päivän vaelluksia tehdään noin kerran viikossa paitsi niillä viikoilla, kun on kahden tai kolmen päivän vaellukset. Näiden ajankohdat selviävät sivulta leirit ja vaellukset 1016.

1. Retki Hietaniemeen, joka on vanha kalastajakylä Hailuodon `takarannalla`. Eväät syödään joko rannalla, tai mökissä riippuen säästä. Jos vesi on matalalla voimme ratsastaa rantaa Marjaniemeen päin, sekä kahluuttaa hevosia. Kilometrejä tulee noin 20km. Aikaa kuluu 5-6 tuntia. Hinta tälle retkelle on 110e /ratsastaja. Osallistua voi myös omalla hevosella jolloin hinta on 80e. Eväät omat tai 8e/hlö tallilta. Osallistujia vähintään 2 henkeä.

2. Retki Keskiniemeen. Keskiniemi on hieno ranta jossa maamerkkinä on pieni valkoinen pooki. Keskiniemen retkellä ratsastamme Keskiniemeen, josta rantaa noin kilometrin matkan pienelle rantasaunalle. Hevosille tehdään tarha rantaan ja syödään eväät sekä lämmitetään sauna. Mahdollisuus käydä uimassa saunasta. Sauna on pieni rantasauna ilman mukavuuksia. Kilometrejä tulee noin 25 km. Aikaa kuluu 6-7 tuntia. Hinta 160e/ratsastaja. Eväät sisältyvät hintaan.Osallistujia vähintään 2 henkeä.

3. Retki Marjaniemeen. Marjaniemeen mennään takarannan kautta. Välillä syömme mukaan otetut eväät. Ratsastusmatka on noin 25km, josta rannalla noin 5km. Rannalla voimme mennä kuitenkin vain jos vesi on matalalla, muuten kahlaaminen on liian raskasta hevosille. Kuitenkin osa matkasta on rantaa. Perillä laitamme hevoset kuljetuskärryihin ja kuljetamme takaisin tallille. Aikaa kuluu 6-7 tuntia . Hinta 160e/ratsastaja, maksimi 3 ratsastajaa, minimi 2. Eväät sisältyvät hintaan.

4. Retki Pottiin tai Saaren rannalle. Nämä retket ovat hevosten uittoretkiä. Eli menemme sellaisille rannoille joissa on mahdollista uittaa hevosia. Rannat voivat olla myös muita ,kuin nuo kaksi vaihtoehtoa. Eväät otetaan mukaan ja syödään rannalla. Aikaa kuluu 5-6 tuntia. Hinta 110e/ratsastaja. Omalla hevosella 80e. Eväät omat tai 8e/hlö mukaan tallita. Minimi 2 ratsastajaa.

5. Retki `Kuljeskelu´. Tällä retkellä menemme sinne, minne turvat näyttävät. Näihin retkiin voi liittää kauteen sopivaa toimintaa, muuttolintujen katselua, sienestystä, marjojen poimintaa, geokätköilyä, hirvien bongausta. Kuljeskellessa aika unohtuu, eväät syödään , kun siltä tuntuu ja uusia ennen kulkemattomia polkuja löytyy. Voipa sitä ottaa vaikka nokoset välillä sammalmetsässä, jos siltä tuntuu. Kuljeskelua voi harrastaa vähemmän ratsastanutkin, ehkä taluttaja apunaan. Tämä on ehdoton suosikkini ! Eli aikaa kuljeskeluun löytyy... Kesto 5-6 tuntia. Hinta 110e/ratsastaja.


Kenttätunnit

- 30 e tunti 2-3 ratsastajaa

- talutustunti 40e , 1/2 tuntia 30e

kysy myös tarjoukset muista esim. polttari tai tyky päivistä tai tutustumiskäynnistä /talutusratsastuksesta ryhmille !

Hinnat sisältävät alv 10%. Kaikkiin retkiin ja tunneille enakkovaraus viim. 2pv etukäteen, 2 päivän retkelle viikko etukäteen.

Mustajalan tallin hevoset

Gandalfur, eli Pikku-G, ken on maassa kaunehin ?isl.

Vaskur fra Nevala, Vasku metsässä.

Ormur fra Nevala, Omppu kurkkaa puun takaa,isl.

Vaka fra Hofsstaqaseli, Vaaksa jäällä,isl.

Hessin Operetti, Hapsu näyttelyissä,sh.

Erill fra Hofsstaqaseli, Eppu rannalla,isl.

Vekselin Lilli, Lilli eläkkeellä, sh, ( kuva Riikka Heikkilä).

Pikku-G ja Söötti,lapinlehmä pussaavat.

Marikki,eläkkeellä, shetlanninponi.